Sala HFs herrar vann seriepremiären mot Stubbhagen med siffrorna 29-25. Nedan tycker Mats ”Pille” Nyberg till om matchen.

Ramstarkt försvar, skriver Pille.

Ramstarkt Sala HF premiärvann i 3:an

IK Stubbhagen hade nog inte så mycket koll på nykomlingarna fån Sala
Ett Stubbhagen som förra säsongen kvalade till 2:an. Skulle tro att de fortsättningsvis har all respekt för handbollskrigarna från Sala. Inledningsvis lite trevande och hafsigt spel från båda lagen till 1-0. Sala kommer igen efter 3.51 då Mathias From formligen bombar in första seriemålet för säsongen. Sedan följs lagen åt första kvarten. 5-5 lyser på tavlan. Sala börjar sätta sitt spel i anfallet. Bakåt är det ramstarkt och Daniel Strömberg i kassen agerar som säkerheten själv. Står rätt hela tiden och ger inte skyttarna särskilt mycket att skjuta på.
När en pånyttfödd Jacke Bäckström kontrar in 8-6 ska det visa sig att 08-laget aldrig mer ska komma ifatt i denna match. I halvtid står det 11-9, målsnålt med andra ord. Starkt försvarspel och bra målvaktspel.
I andra halvlek försöker Stubbhagen äta in Salas försprång. Några utvisningar på Sala gör att Stockholmarna närmar sig. Men Sala håller undan och släpper aldrig taktpinnen i matchen. Bröderna Duljo och Sörman gör lite som de vill från halvdistans (8-9 meter). Rasmus Svensson dominerar på linjen och unge Alexander Lindgren drar in ett par bollar från vänsterstruten, kul! Jajje Larsson kommer in kassen sista 17-18 minuterna och gör det bra. Sala sprider målskyttet för kvällen på många spelare. 3 st. femmålsskyttar räknar jag in Oliver , Mattis och Rasmus.

Men det är kollektivet som grundlägger denna seger. När bollen ligger fritt på hallgolvet, ja då är det Salaspelare som kastar sig handlöst och kommer upp med lädret. Det brukar nästan alltid vara det laget som står som vinnare vid slutsignalen. Så också idag. GRATTIS TILL SEGERN SALA HF. Idag kämpade ni ner Stubbarna och vann välförtjänt. Bäst i Sala idag, Daniel Strömberg!