Sala finalföll i Linkan Cup 2019

Sala HF, Vassunda IF, Ludvika HF och Norrköping IF Där har ni div.3 lagen som gjorde upp om segern i LInkan Cup under lördagen.

Sala inledde med att förlora med 2 bollar mot Ludvika. Därefter slogs Norrköping tillbaka. Matchen på eftermiddagen mot Vassunda hade jag nöjet att se i sin helhet. En match som hemmalaget inleder lite trevande. Sala ligger under med 2-4. Men sedan hittar laget energi Viktor Alhm-Hemlin och Mattias From dunkar dit varsitt mål utifrån Niklas Lindström kontrar in 5-4 Sala varvar upp ordentligt Viktor håller i taktpinnen framåt Varvar snabba hoppskott med snabba kullager. Frispelar unge Alexander Lindgren på vänsterkanten som får göra sitt kanske första A-lagsmål. Härligt också att se ”Jajje” Larsson spika igen bakåt sista 5. I halvtid leder Sala med 5, 12-7 efter en riktig urladdning.

Andra halvlek så bevakar Sala ledningen relativt komfortabelt. Bröderna Dujlo regisserar anfallsspelet. Minns också en TV-räddning från Jajje där han har båda händerna på bollen och räddar i sitt högra kryss.

Målskyttet avslutas med att nye Rasmus Svensson flipplobbar in 20-15 Därmed var det godnatt och hemfärd för Vassunda. Att sedan Sala torskar mot Norrköping i finalen med 23-15 må vara förlåtet. Energin tog helt slut i andra halvleken. 9-10 i halvtid var godkänt för en halvlek där framförallt Rasmus Svensson briljerat med klockrena linjeavslut. Daniel Strömbergs 2 straffräddningar inte heller att förglömma. Men i andra rinner Norrköping ifrån och vinner rättvist. Men Sala gör som helhet en mycket bra cup och visar att de kan skaka om etablerade division 3-lag. Detta lovar gott. Röster på läktaren var imponerade av 21-åringen Rasmus Svensson från Eslöv med all rätt. En riktig bra skolad linjespelare. Som är greppsäker och ofta klinisk i sina avslut. Lägg till en duktig 3:a i försvarspelet 28 september, ja då ska ni ta chansen att se ”nya” Sala HF i seriepremiären mot Stubbhagen Det kan utlovas en intressant höst för SPORT PÅ RIKTIGT i idrottshallen.