Snåla Sala HF vägrar ge ifrån sig poäng!

Känns som årets upplaga av herrlag har bestämt sig för att kriga om seriesegern?

Precis som förra helgen i Avesta så lyckas detta Salalag på något mystiskt sätt hitta vägar att till sist stå som segrare efter 60 minuter

Men vi tar det från början. Sala har till denna match dammat av Jonas Spårebo som finns på planen. Rutin, stabilitet och vinnarmentalitet tillförs Salalaget. Sala börjar med stabilt försvarsspel.

Målvakts-Jajje ser hur taggad ut som helst. Bålsta kontrar in 1-0 och gör 2-0 efter 6 minuter.

Och äntligen efter 9 minuter spräcker Sala nollan. Det skulle visa sig att nästa Salamål skulle komma i 17:e minuten.

Och då har Bålsta mäktat med 4 mål. Mycket målsnålt med andra ord. Bra försvarsspel från båda lagen och

2 fantastiska målvakter. Sala bränner dock en del riktigt bra lägen och slarvar bort för mycket också. Halvtid, 6-8!

Tack Jajje att Sala fortfarande är med i matchen, trots 6 gjorda på 30 minuter så har Sala alla chanser att fixa detta i andra, och frågan är vad From Senior säger åt dem i halvtid eller vad han preparerar dem med. För trots att Bålsta gör 9-6 rätt snabbt, så har något hänt med Sala. Och då framför allt i anfallsspelet. Snabbare uppspel, större mod mer självförtroende mer bestämdhet.

Sala visar ett s.k. jävlaranamma helt enkelt. Kan nog också förklaras som den svenska varianten av finskt sisu.

Erik snubbelkontrar som i fornstora dar, Lindströmsgrabben kullagarar och använder försvararna som svängdörrar. Sala är i fatt! Och drar ifrån med ett par bollar. Sen kommer det som vanligt ett par snabba utvisningar spel 4-6 i nästa 2 minuter. Sala tar ut målvakten och spelar 5 mot 6. Och lyckas vinna denna period med 1-0. I alla fall påstår Christer ”Svullen” Johansson det. Christer är en levande legend I Sala HF (om hans matchtröja hade var lite renare och lite helare så hade den säkert hängt i Idrottshallens tak).

Och om han säger att det var så skriver man det.

Det är här Sala vinner matchen alltså. Bålsta kommer aldrig ifatt. ”Jajje” idioträddar igen denna gång med en släpande Balkanfot. Skäller upp sitt stackars försvar för att de släpper en och annan retur. Med andra ord Jajje Larsson är i storform.

Jesper Olsson dundrar in  21-17 från kanten och Oliver gör 22:a från 7 meter. Sala tar båda poängen även denna helg och även nu med uddamålet.

Sala hittar vägar att vinna trots att det ibland ser rätt mörkt ut. Starkt och en fantastisk lagmoral finns i detta härliga gäng.

Kanske är det äntligen dags för en serieseger igen?

3 matcher kvar men fortsatt serieledning. Vassunda skuggar 2 poäng efter. Ett Vassunda som Sala möter i sista omgången.

Alla krigar välförtjänt i Sala, men Niklas ”Jajje” Larsson sticker ut idag, bäst på plan helt enkelt!

Resultat: (6-8) 22-21

Målgörare: Oliver Dujlo 5, Erik Nykvist 4, Niklas Lindström 3, Tomas Kjellin  och Jonas Spårebo 2, Mathias From, Elias Zaguri, Pether Jansvik, Jesper Olsson och Jesper Andersson 1 ( missat ett mål ser jag men så kan det vara när det är spännande).