Äntligen en seger i premiären!

Coach Pille tycker till om matchen

Enligt handbollsoraklet Peppe Jansvik så har inte Sala vunnit en seriepremiär på 5 säsonger! Men idag var det dags! 15 minuter med gasen i botten räckte, för Sala var klasser bättre än motståndarna. Efter en trevande inledning så får Sala ordning på spelet. Och vips så har en betryggande ledning skapats.

I taktpinnen höll som så många förr Viktor Ahlm-Hemlin. Men framförallt kan vi glädja oss åt att ”hemvändarna” levererade direkt. Tomas Kjellin, Jacob Bäckström och Mattias Hedlund var alla tongivande i första halvlek. En halvlek som Sala vann med 16-9. Andra halvlek blev egentligen ett sömnpiller. Sala kom inte upp i samma nivå som i första. Och UNIK kunde inte hota ordenligt. Sammanfattningsvis en trygg seger att bygga vidare på. Till nästa omgång så är förhoppningsvis också det fjärde nyförvärvet, Anton Sörman spelklart, 2 meter vänsternia med skyttekapacitet utöver det vanliga.

Enda smolket i glädjebägaren, Anton Hagman får axeln ur led i andra och får uppsöka sjukvård. Vi får hoppas på en snabb rehab där.

Målgörare: Viktor Ahlm Hemlin 8, Tomas Kjellin 5, Jacob Bäckström 4, Mattias Hedlund 3, Erik Nykvist 3, Alex Dujlo 1, Marcus Johansson 1 och Peppe Jansvik 1