Policy

Handboll - sport på riktigt!

Policy och verksamhetsinriktning

• Syftet med Sala HF är att ge först och främst ungdomar boende i Sala en sportslig och social fostran.

• Vi sätter stor vikt på ha en kvalité på vår verksamhet, vi skall alltid försöka att vara minst 3 ledare för varje lag.

• Sala HF förväntar sig att både spelare och ledare uppträder korrekt på planen och så även utanför.

• Sala HF skall aldrig ”toppa” laget för att nå sportlig framgång fram till ungdomarna fyller 15 år, däremot den som tränar mindre, kan få spela mindre.

• Sala HF skall alltid vara en vinteridrott mellan september-april och vi skall uppmuntra ungdomar att prova på olika idrotter.

6-9 år
Vi betraktar dessa år som en rekryteringsperiod, vi skall ta hänsyn till barn utvecklas olika fort samt att intresset för idrott kan variera kraftigt. Det primära i den åldern är att alla får vara med och att de trivs samt har roligt i vår verksamhet. Övningarna skall handla om grunderna i handboll, men även övningar med lekar skall förekomma. Vi kommer också att prova på matcher, dock utan tabellräkning.

10-12 år
Vi fortsätter skolningen av våra ungdomsspelare. Alla spelare skall få spela lika mycket och prova på alla platser i laget ifall dom själva vill. Här börjar seriespel med tabellräkning. Alla skall prova olika platser att spela på.

13-14 år
Här intensifieras träningen, men man måste ta hänsyn till ungdomarnas snabba tillväxt fysiskt. Här låter vi spelarna allt mer spela på sina ”bästa” platser, men alla skall spela lika mycket.

15-16 år
Här skall vi mera nivåanpassa träningen och spelaren får nu ta mer ansvar och kraven ökas. Vi skall nu också utbilda dom som domare och ledare och aktivt styra in dom att prova på detta. I denna ålder kan nu ”toppning” börja förekomma, dock bara i centrala tävlingsmatcher.

Nyheter

Kalender

Spela handboll

En webbplats för dig som gillar handboll.