Två sex-målskyttar i dagens match, Jesper Olsson och Jacob Bäckström.

Sala HF överlägsna i seriefinalen!

Coach ”Pille” om matchen

Sala HF vinner till sist komfortabelt med 29-20 (15-11). Detta trots att det var Avesta som hade ledningen i början på matchen. Det berodde till stor del att Sala var tvungna att starta med sin skadade målvakt Andreas Björklund.

Lyckligtvis kunde en jobbande Ilya Zemlyanski dyka upp och hoppa in efter 5 minuters spel. Annars vete katten hur det hade gått…? Med räddning på Ilya och ett tätt försvarsspel så var Sala i ledningen efter 10 minuter med 6-5. En ledning som inte släpptes efter det.

Efter 20 minuter 10-8 och i  halvtid 15-11. Sala var idag bättre än Avesta på alla positioner.  Målskyttet fördelades på många och målen kan från alla lägen.

Inte minst från vänsterkanten, där Jesper Olsson firade stora framgångar och från strafflinjen där Jacob Bäckström var 100 %-ig.

Alltså en trygg och säker seger där Sala spelar bra bakåt och är effektiva framåt. Sala gör sin bästa match för säsongen när det som mest behövs, ett styrkebevis.

Och klart godkänt på alla händer idag. Kombinationer och intränade varianter kryddade också tillställningen för publiken

En jobbpost dock. Med 10 minuter kvar tvingas Marcus Johansson kliva av med knäskada tyvärr.

Målskyttar: Jesper Olsson och Jacob Bäckström 6, Erik Nykvist 4, Mattias Hedlund, Viktor Ahlm-Hemlin, Fredrik Bengtsson 3, Anton Sörman 2, Peter Jansvik och Alex Dujlo 1.