Salas herrar föll borta mot serieledarna

Tyvärr så kunde inte Sala rubba serieledande Ludvika HF borta på söndagskvällen. Sala kunde ställa ett starkt manskap på planen och gjorde också ett mycket bra match.

Matchinledningen var fartfylld och välspelad. Lagen följdes också åt till 4-4 efter 10 minuter. Dock var Ludvika bättre i kontringarna och kunde därför få lite ”lättare” mål.

Sala gör en stark första halvlek framför allt bakåt. I halvtid är ställningen 12-9 till Ludvikas favör. I haltid känns matchen inte avgjord utan Sala har förhoppningar att kunna lyfta sista anfallsspel och därmed kunna kriga om segern. Men Ludvika fortsätter tyvärr att dra ifrån. 16-11 efter 37 minuter och 22-14 efter 50 minuter Ludvika är en värdig serieledare nu när serien börjar gå mot vändning.

Bäst i bra Sala HF, Anton Sörman som stänker dit 7 mål och krigar hårt. Även plus till Ilya Zemlyanski i målet. I målet så debuterade 20-årige Robin Olsson som fick en kvarts speltid i andra. Klart godkänt även för Robin i målet.

Ny chans till seger får Salas handbollskrigare på lördag då Fjärdhundra kommer på besök till Idrottshallen. Även det kommer att bli en högintressant match då även Fjärdhundra har visat sig vara bra i år.

Målen: Anton Sörman 7, Mathias Hedlund 3, Alex Dujlo 2, Erik Nykvist, Jesper Olsson, Pether Jansvik, Johannes Melin, Oliver Dujlo och Jesper Andersson 1