Sala HF kvaddade Fjärdhundra i andra halvlek!

Sala tog tag i taktpinnen direkt och den som i inledningen visade vägen var 17-årige Anton Sörman. Trots att han spelade med en spricka i bröstbenet så var det han som tog största ansvaret. Ett par skott i krysset och tuffa satsningar visade att Sala skulle bli svårslagna idag. En som också sätter matchbilden är veteranen Mathias Hedlund som är oerhört laddad och gör sin bästa match för säsongen. Men trots detta och 6-3 efter 17 minuter så jobbar sig Fjärdhundra ikapp så sakteliga och i halvtid så står det 11 lika. Inte rättvist men så kan handboll vara ibland. I andra följs lagen åt första 5 minuterna 13-13. Sedan höjer Sala nivån 15-13 blir 18-15som blir 20-16. I andra är Ilya Zemlyanski magisk i målet och försvaret håller hög klass. I andra halvlek släpper Sala bara 5 mål! Sala gör matchens 7 sista mål och kan stå som vinnare i detta ”derby” med 9 mål efter att det i halvtid varit lika. Klass när det gäller med andra ord.

Som jag nämnt tidigare så har Sala HF något intressant på gång, kombinerat med en ung energisk och duktig tränare i Anton Hagman. Nu är det juluppehåll och vårsäsongen blir intressant. Kanske blir det ett duktigt Ludvika som går upp i trean? Men om det här laget vill upp i trean nästkommande säsong så fixar de det. Flera unga Salafostrade spelare har visat intresse att komma ”hem” och lyfta sin moderklubb igen. Trots att det i dagsläget inte finns så många ungdomslag klubben så får Sala HF ”payback” för de spelare som fostrades i Sala för några år sedan.  Klubbkänslan är urstark och sammanhållningen är unik.

Har man en gång burit den rödvita tröjan så vill man tillbaka när man varit utflugen några år, tack för det!

Dagens målgörare: Alex Dujlo 6, Mathias Hedlund och Anton Sörman  4,  Oliver Dujlo och Erik Nykvist 3, Jakob Bäckström och Tomas Kjellin 2, Pether Jansvik 1.

Aktuellt