Herrarna föll mot Films SK

Sala HF kunde inte rå på serieledande Film på söndagseftermiddagen i Österbybruk. Matchen slutade 22-18 (11-9) till Österbybrukslaget. Som alltid svårspelat i deras ”trånga” hall.  Det var annars ett taggat Sala som inledde bäst, 2-0 med mersmak. Men snart drog Film ned på farten.

Långa anfall med tungt skytte eller linjeinspel. Och en målvakt som storspelade. Eller ett Salalag som inte tog tillvara på de öppna lägen som skapades? Målsnålt blev det 3-3 efter 15 minuters spel. Strax innan paus rycker Film åt sig en 3 målsledning som dock Sala putsar till halvtid, 11-9.

Matchen klart bäste spelare i första halvlek, Viktor Ahlm-Hemlin blir punkad förstås i resten av matchen. Något som givetvis visar sig negativt för Sala som inte riktigt kan lösa detta innan det är för sent i matchen.

Sala har en period i andra halvlek då de bara gör 2 mål på 15 minuter, och då saknades verkligen inte lägena…

Sala gör en okey match men det finns mer i detta lag att ta ut. Bäst idag som sagt Viktor Ahlm-Hemlin, plus också till Erik Nykvist som gör en bra match på högervingen.

Målskyttar: Viktor Ahlm-Hemlin 5, Anton Sörman 4, Erik Nykvist 3, Mathias Hedlund 2, Thomas Kjellin, Jesper Olsson, Pether Jansvik och Jacob Bäckström 1 var.