Bottennapp av Sala HFs herrar

Coach Pille om matchen

Sala HF föll på lördagen borta mot HK Ceres med 32-24 efter underläge i halvtid med 16-13. Tyvärr verkade inte Salakillarna riktigt med från start. Släppte till enkla mål bakåt och oskärpa i avsluten framåt.

Efter 15 minuters spel så var det underläge med 10-3 mot ett inte för vasst HK Ceres. Sala tog sig dock efter en tidig timeout i kragen.

10-3 blev på 5 minuter 11-8. Som också blev 11-9. Och då trodde väl Sala att nu skulle det ordna upp sig? Men ack nej Ceres går till halvtid med 16-13.  I andra försöker Sala med olika lösningar och är så nära som ett mål, då kommer en ny svacka och denna gång rätt ner i källaren.

Med 10 minuters spel kvar så var matchen körd för Sala del. Ny tag krävs till nästa helgs hemmamatch mot Film.

Spelarkritik, kul att se unge(16 år) Anton Sörman debutera. Inte en direkt blyg kille. Idag gjorde Anton Sörman 4 mål. Okey det var lite brända chanser också. Men med tiden har Sala ett stort sparkapital för framtiden. Fredrik Bengtsson och Peppe Jansvik stod för fint spel periodvis i matchen.

Men alla killar kan så mycket bättre än så här. Framför allt är det otätt bakåt. 32 mål i baken mot ett för dagen rätt blekt HK Ceres är inte OK. Inte heller antalet brända frilägen.

Men som sagt nya tag nästa helg…

Målen idag: Fredrik Bengtsson 5, Peppe Jansvik och Anton Sörman 4, Jacob Bäckström 3, Erik Nykvist, Tomas Kjellin och Johannes Melin 2, Jesper Olsson och Marcus Johansson 1.