Förlust för herrarna mot Upsala

När signalen till spel ljuder så kan det konstateras att Sala HF saknar några spelare av olika anledningar. Lite tunna på 9 meter bland annat. Men Sala startar frejdigt. En av Balkanbröderna Duljo nämligen Alexander skördar stora framgångar. Med sin lite slängiga spelstil så sätter han myror i huvudena på Uppsalaspelarna. Han gör de 3 första Salamålen och ställningen är efter 7 minuter 3-2 till Sala. När samtidigt Salas nya försvarsgeneral Jesper Eklund varsamt lägger ner den ena motståndaren efter den andra så tror man på en lyckad eftermiddag. Men det som inte får hända händer. Alex Duljo får svår lårkaka och linkar av. 20 minuters rehab med is och tryck. Och anfallsspelet låser sig totalt. Initiativfattigt och långsamt. Uppsala tuggar sig fram till en femmålsledning i halvtid.

5-10 i halvtid. Sala gör alltså bara 5 mål på 30 minuter i hemmaborgen! Inte godkänt på långa vägar. Tur att Ilya i målet och försvarsspelet är OK

Nya tag tas i pausen. Alex provspringer i spelartunneln, och ger klartecken. Sala kommer ut som ett nytt lag. Knappar sakteliga in underläget. Ilya i kassen storspelar och försvaret fungerar fortfarande bra.  9 -12 efter 38 minuter blir 14-15 efter 49 minuter. Erik Nykvist knorrar och borrar som bara han kan. ”Höken” är på väg att lyfta rejält. Sala har fått luft under vingarna. Uppsala gör det enda de kan i detta läge och tar timeout, de är skärrade. Och istället för att Sala fortsätter med sitt vägvinnande anfallsspel så börjar tyvärr bollar att spridas i uppspelsfasen. 4-5 uppspel kastas bort och Uppsala kan istället gå ifrån igen, Slutresultatet skrivs till 16 -18.

Försvarsmässigt en okey match. Ilya visar igen att han är en klassmålvakt om nu någon inte visste det tidigare. Framåt finns mycket mer att kräva av detta lag.

Sala HF –Uppsala IF 16-18 (5-10)

Målskyttar: Erik Nykvist 4, Alex Duljo och Jacke Bäckström 3, Jeppe Eklund 2, Mathias Hedlund, Oliver Dujlo, Tomas Kjellin och Albin Röman 1.