Förlust för herrlaget mot Hallsta

Sala HFs herrlag förlorade idag bortamatchen mot Hallsta HF. Matchen slutade 24-23 (10-9).

Coach Pille om matchen:
Tyvärr tappade Sala mark mot ledande Film, då laget på söndagen föll borta mot Hallsta (Hallstavik) med 24-23 (10-9) Sala inleder matchen fantastiskt bra, Ilya stänger i målet och framåt briljeras det med kombinationer och fina avslut. Men tyvärr blir inte ledningen mer än 3 bollar som mest och  efter 15 minuter går det grus i anfallsspelet. Missade avslut, tappade bollar, bortslängda kontringar. Och i paus så har Hallsta inte bara kvitterat utan leder med 10-9.

I paus pratar vi om att hitta tillbaka till det trygga spel vi hade i matchinledningen. Men tyvärr trots 11-11 så fortsätter anfallsspelet att hacka. Hallsta leder med 5 bollar vid ett par tillfällen 20-15 och 23-18. Då vid 23-18 vaknar Sala igen, men tiden är för knapp närmare än 24-23 kommer vi tyvärr inte.

Ilya Zemlyanski lysande periodvis i matchen, men dippar även han när laget kommer i svackorna, speciellt på kantskott. Fredrik Bengtsson drar idag ett tungt lass på 9 meter och gör det bra som helhet med 9 mål på sitt konto.

Salas målskyttar: Fredrik Bengtsson 9, Erik Nykvist och Mattias Hedlund 4, Jacob Bäckström 2, Pether Jansvik, Jesper Olsson, Tomas Kjellin och Johannes Melin 1.

Läs om matchen i Sala Allehanda.

Aktuellt