Förlust hemma för herrarna mot Uppsala

Sala HF inleder matchen stabilt 1-0, 2-0 som sedermera blir 3-3. Ganska jämn första halvlek där lagen följer varandra rätt  väl. Vad minns man mest från första halvlek? Som till slut slutar 16-16. Jajje Larsson gör några mäktiga räddningar.

Bland annat en riktig TV-räddning med efterföljande rullning. Vig som en panter är denna kattliknande målvakt. En snöbollsinspelning till Tomas Kjellin. Några ”dunkmål” från Oliver Duljo, några läckra läckra handledsmål mål från Niklas Lindström t.ex. 16-16 som letar sig in översta maskorna. Inte hårt alls bara så där religt enkelt och välplacerat som det är få förunnat att  kunna göra.

Andra halvlek blir lite mer tillknäppt. Efter tio minuter står det 18-20. Salas anfallsspel är lite krampaktigt och onödigt svårt. Men när Peppe Jansvik efter 46 spelade minutrar formligen vräker sig in och sätter dit lädret så är der kvitterat 21-21! Samma sak när Tomas Kjellin trampar igenom med halva Uppsalalaget på ryggen och dunkar in 23-23! Då förstår man att även denna match kommer att fortsätta höja blodtrycket innan slutsignalen.

Niklas ”Jajje” Larsson är den som håller Sala kvar i matchen. Straffräddar vid 2 tillfällen, dock tillåts Uppsala att göra mål på returen vid andra straffen.

Sala får jaga hela vägen in i kaklet. Erik vaknar till liv på höger 6 och X-krokar in ett par viktiga mål. Och när det är 12 sekunder kvar så får Sala HF:s tappra handbollskrigare sin chans till kvittering, men tyvärr så bryts trenden där Sala de sista omgångarna avgjort eller fått med sig poäng i slutsekunderna av matcherna. Idag räddar Uppsalakeepern Salas sista desperata skott. Sala kammar tyvärr noll denna lördagseftermiddag.

Men än lever hoppet om serieseger. Vassunda är nya serieledare med samma poäng och mycket bättre målskillnad efter att ha krossat Upplands Tuna idag.

Så vid seger nästa helg borta mot Vassunda så tar Sala sin första serieseger på många år!  Och varför inte? Om Mathias From kurerar sin skadade ljumske och om Viktor Ahlm –Hemlins regnbågsfärgade fotled läker ihop så lever hoppet för detta så färgstarka handbollslag!

Målgörare: Oliver Dujlo 8, Niklas Lindström 5, Tomas Kjellin 4, Erik Nykvist 3, Pether Jansvik 2, Jesper Olsson, Dennis Fleen, Elias Zaguri och Albin Röman 1

Sala HF – Uppsala IF (16-16) 26-27