Herrarna förlorade seriepremiären

På söndagseftermiddagen såg var det dags för Salas seriepremiär. Borta mot Film i Österbybruk. Möte med förra årets seriesegrare i deras svårspelade hall. Tyvärr kom Sala med en liten trupp av diverse anledningar.

Matchen inledes med att Mathias Hedlund borrar upp en vänsterslägga i målvaktens bortre kryss. Dessvärre var detta enda gången Sala var i ledningen i matchen. Efter 2-2 så gick hemmalaget i från sakta men säkert. Vid ställning 9-6 så stod Ilya Zemlyanski för matchens prestation då han trippelräddade från en och samma spelare i samma anfall!! Sala tände till och efter en straffräddning från Ilya så knappade Sala in och i halvtid så var det bara 2 upp till hemmalaget. Detta efter att det ett tag var hela 7 måls skillnad.

I andra så är det ställningskrig, dock med Film i ledning med några mål. Men så när det känns som Sala är på gång igen, så kommer 3 stycken 2-minutare in som sekvens! God natt? Nej, faktiskt inte. Sala tappar inga fler mål. Erik skruvar upp bollen krysset från dödvinkeln bland annat.

Matchen slutar med att Sala jagar förgäves för att komma närmare, men matchen slutar 26-23 till Film. Ilya i målet stundtals lysande. Sartip Mosoudi på vänsterkanten gör en mycket bra säsongsdebut. I övrigt godkänt till hela lagetsom stred tappert  hela matchen.

Film – Sala HF  26-23 (11-9)

Målen: Anton Sörman 5, Mathias Hedlund och Erik Nykvist 4, Jakob Bäckström och Sartip Mosoudi 3, Jesper Olsson och Pether Jansvik 2.

Aktuellt