Herrarna nära mirakelvändning

Tyvärr slutade söndagens bortamatch med uddamålsförlust mot ett revanschsuget Fjärdhundra SK. Men Sala HF gör en heroisk andra halvlek och är väldigt nära att ta båda poängen.

Inledningen av matchen är jämn men målsnål. Sala testar trävirket flera gånger om… Och även bortamilisen greppförmåga. 4-3 efter 14 minuter för att sedan på 6 minuter tappa till 9-3. Lagen gör sedan 6 mål vardera fram till halvtid.

Sala rycker upp sig i halvtid. Spelet är bättre och Ilya tänder till i kassen, men kommer inte närmare, 18-13 efter 37 minuter. Sedan händer något märkligt som bara händer i handboll. Ilya tar en straff, Fjärhundras bästa skytt får sin tredje utvisning (=rött kort). Sala återuppstår….18-13 blir 20-18 som blir 21-21. Detta efter att Hedlund ”tunnlat” målvakten.

Sedan borrar Jesper Olsson in ledningsmålet. 8 minuter kvar att spela. Sala får straff, tyvärr missat. Några olyckliga utvisningar och Fjärdhundra kommer tillbaka leder med 2 och verkar ha avgjort igen. Sala sätter en straff, Fjärdhundra missar i sitt anfall och Sala kvitterar med bara någon sekund kvar, puh en poäng i alla fall? Men när bollen är på väg mot avkast för Fjärdhundra så tar domaren ett beslut att Salaspelare försöker hindra motståndaren. Ny regel för i år. Så istället för slutsignal, så får Fjärdhundra straff. En straff som resulterar i vinstmål tyvärr. En bitter förlust är ett faktum tyvärr.

Hela Salalaget från Ilya i målet till Antonio på vänsterkanten ska ha stor heder för sin andra halvlek, gav aldrig upp och fick också sin chans att vinna.

Fjärdhundra SK – Sala HF 26-25 (15-9)

Målgörare: Mathias Hedlund och Anton Sörman 5, Jesper Olsson 4, Alex och Oliver Dujlo 3, Jacke Bäckström 2, Peppe Jansvik, Tomas Kjellin och Erik Nykvist 1.