Mathias From. Foto: Lova Hjortsberg

Mathias from heaven

En seg match är till ända, Sala har legat under  i princip hela matchen.23-23 på anslagstavlan och ett frikast ska verkställas innan domarna fördelar poängen.

Sala har spelat rätt dåligt faktiskt men på något sätt ända hållit sig kvar i matchen. Och nu i alla fall får med sig en poäng hem att lägga till de andra i ”skrubben”.

Såg rätt mörkt ut i andra med cirka 10 minuter kvar och 20-14 till masarna. Inte mycket talade för att Sala skulle vakna till liv. Viktor hade utgått i mitten på första med fotskada. (Hoppas han snart är tillbaka).

Avesta gör lätta mål, Sala får slita för varje jäkla ynka mål…Vid 20-14 får Avesta en utvisning. Salas kapten Kjellin slänger sig efter en boll som ligger fri på golvet. Tomas kommer upp med bollen. En viktig signal är skickad till laget…

Sedan börjar det hända grejer. Sala gör utan förvarning 6 raka mål på typ 6-7 minuter. Avesta börjar darra, Ilya och Jajje räddar bollar. Ungtupparna Oliver och Niklas börjar vakna till, tar ansvar trots att det känns som de nyligen slutade med mjukhandboll. Men den store fältherren i Sala är som vanligt Mathias From. Leder sina styrkor på ett föredömligt sätt. Dundrar in mål på löpande band inte minst straffar. Lite som Mikkel Hansen igår fast utan hårband om ni fattar. Men vid 20-20 så lurar unge herr Lindström upp Avestas vänstertvåa till korvkön ovanför läktaren. Straff och chans till ledning för Sala för första gången i matchen.

Men då bränner mr. 100% straffen… Avesta tar ledningen igen, Sala kvitterar genom unge Lindström, smack i krysset! Avesta tar ledningen igen, Jesper Andersson blir frispelad på linjen. Nu handlar det inte om några ”blöta handleder” förstår ni som känner Jesper. Bollen ska bara in i mål utan finesser! I nästa anfall så tar Sala ledningen för första gången i matchen, just det en het Niklas Lindström. Klockan på 19.23. Timeout Avesta.

Kvittering kommer tyvärr, 23-23 klockan på 29.42. Timeout Sala HF. (Avesta har en utvisad efter muntligt kontrovers med domaren) Coach Anders From tar ut målvakten och spelar med 7 mot 5 sista 18 sekunderna. Salaspelarna blir dock låsta och blockade, tiden rinner ut men det blir ett avslutande frikast rätt långt ut till höger vid prickade.

Det är nu han kliver fram. Han som dominerat hela matchen gjort 11 mål. Med pondus dundrat in bollar. Men missat en straff vid 20-20….Tror han grämer sig lite över det. Det är nu det blir knäpptyst på läktaren.

Kan detta som så sällan sker ske idag? Sist jag upplevde detta för Sala HF var när ”Svullen” Johansson viker in ett övertidsfrikast till seger mot Malmaberg typ 1980. Avesta ställer upp med de längsta spelarna till höger med Mathias ögon sett, de lite kortare till vänster. Mathias är högerhänt. Det kommer som Roger Nykvist på läktaren säger ”att krävas ett vikskott över de kortare spelarna”.

Och det är då det händer igen efter 35 år. ”Mathias from heaven” gör det som krävs. Viker sig åt vänster smäller in bollen stolpe in till vänster om målvakten!

En poäng blir 2 och fortsatt serieledning!

Målgörare: Mathias From 12, Oliver Dujlo 4, Niklas Lindström 3, Erik Nykvist 2, Viktor Ahlm Hemlin, Tomas Kjellin och Jesper Andersson 1

Tack för kaffet!

Aktuellt