Oliver Dujlo var en av de tongivande spelarna idag. Sex mål gjorde 17-åringen.

Oavgjort hemma mot Avesta/Brovallen

Derbydags, Avesta står för morståndet och det känns på laddningen innan att denna match är viktig, mycket viktig. Detta även om seriesegern inte längre är möjlig. På läktaren kan man också skymta några ”gamla legendarer” som Eivind Olsson och Christer ”Svullen” Johansson. Till denna match så har också Sala fått tillbaka ytterligare en ung hemvändare, Jesper Eklund! En 19 årig försvarsklippa som alltid ger sitt yttersta.

Och Sala trampar gasen i botten från start. Och det är lagkapten Tomas Kjellin som visar vägen och gör de 3 första Salamålen 3-1 blir 7-2 efter 11 minuter. Sala visar upp säsongens bästa försvarsspel. Team Jesper (Eklund och Andersson) i mittlåset väldigt robusta och en Zemlyanski i målet som briljerar. Albin Röman fixar en straff som han själv förvaltar med en studs i klykan, 10-6. Sen tillåts Avesta snygga siffrorna på väg mot halvtid, 12-9. Smolket i bägaren är att Jesper Olsson skadar foten och tvingas kliva av matchen.

I andra så är det Sala som håller i taktpinnen 13-11, 15-12, 17-13 och till och med 18-13. Sedan kommer Avesta tillbaka, Sala drar på sig en dubbeltvåa. Med 5 minuter kvar så leder Sala med 3, 20-17. Som sedan blir 22- 22, då Sala får en straff som missas. Avesta kontrar och blir avblåsta. Och Sala får sista chansen som tyvärr blir avblåst för ”sturmerfoul”. Oavgjort brukar vara gångbart tips i derbyn så också idag. Men det går inte att komma ifrån att Sala var det bästa laget idag och borde tagit båda poängen.

Hela laget förtjänar beröm idag, framförallt försvarsmässigt. Eklund/Andersson mycket bra som nämnts och i andra halvlek är det bröderna Dujlo som anför. Idag är det unge Oliver som driver på mest, vilket framtidskapital denna 17-åring är!

Sala HF Avesta/Brovallen 22-22 (12-9)

Målgörare: Oliver Dujlo 6, Alex Dujlo och Thomas Kjellin 4, Erik Nykvist 3, Jesper Eklund 2, Jakob Bäckström, Anton Sörman och Albin Röman 1