Sala HFs herrar gör äntligen comeback i 3:an

15 långa år har gått sedan Sala HF herrar senast spelade i division 3. Men lördagen 28 september kl.16.00 är det dags igen Salas idrottspublik bjuds på SPORT PÅ RIKTIGT i hemmaborgen. IK Stubbhagen står på andra planhalvan och då är det division 3 östsvenska norra som gäller. Vi är många som längtat.

Efter en fin fjolårssäsong fick föreningen ett erbjudande att kliva upp ett steg i seriesystemet. Ett erbjudande som man efter övervägande i laget bestämde sig för att anta. Undertecknad hade i torsdags förmånen att få träffa Salalagets tränare Anders From. (Ja, det är samma Anders som under sin karriär i klubben berikade publiken med tunga hoppskott).

Tränare Anders From in action på 90-talet.

Anders berättar att det är en riktig tuff serie som laget hamnat i med många bra lag. Totalt 11 lag från Dalarna, Uppland och Stockholm. Sala är ödmjuka inför uppgiften att göra en så bra säsong som möjligt. Man vill inte känna några förväntningar utan istället ha förhoppningar om att det ska gå bra. Under pratstunden lyfter Anders gång på gång fram att kollektivet är lagets styrka och att glädjen måste vara närvarande hela tiden… Och det har jag sett med egna ögon på de träningar som jag bevittnat senaste veckan. Det är en härlig stämning i laget och det känns i luften att det är energifyllt, lättsamt men ändå koncentrerat. Lukten av handbollsklister och gnisslet av gummisulor mot hallgolvet. Stenhårda passningar som smäller i händerna. Bröstvärmare delas ut och någon åker tungt i golvet. En hand sträcks ut och lyfter upp spelaren på fötter igen. Sala HF:s herrar har något intressant på gång. En härlig blandning av spelare. Där så gott som alla är fostrade i Sala HFs akademi. De yngsta som klivit upp i år är Felix Mårvad och Alexander Lindgren. Några ”återvändare” har också tillkommit i år. Anton Sörman från Enköping och Oscar Ullsten som gjort uppehåll för studier. Och så två nyförvärv, Rasmus Svensson linjespelare från div. 3 klubben Eslöv, född -98. och målvakten Daniel Strömberg från Västerås Irstas div. 4 lag, född -96. Två killar som kommer att tillföra kan jag säga.

Innan serien drar igång så ska Sala träningsspela nu i helgen. Uppsala HK borta på söndag. Och lördagen 14 september är det Linkan Cup i Idrottshallen där många bra lag kommer till spel. Ska bli intressant att se Salas herrar årgång 2019 i skarpt läge.

Så handbollslegender som Eivind Olsson, ”Svullen” Johansson, Örjan Johansson, Janne ”Vängman” och Tomas Eklund för att nämna några kommer med säkerhet att trivas på läktaren under säsongen i år. De kommer säkert säga att det var bättre förr, men det är tveksamt. Men vi är överens om att detta är SPORT PÅ RIKTIGT!

// Mats ”Pille” Nyberg

Aktuellt