Sala HF kvar i tabelltoppen!

Coach Pilles ord om matchen

Mathias Hedlund, Sala HF. Foto: Niclas Bergwall

Fredagskväll och bortamatch mot Bålsta, det slutar med att Sala kan vända hemåt med 2 nya poäng. Matchresultatet blir till slut 18-24 (6-11). Och Sala HF är kvar i tabelltoppen. Trots många återbud så ställer Sala ett slagkraftigt lag på planen. Detta visar att Sala har en bredare trupp i år än på länge. Målsnålt i första halvlek. Alltså, bara 6 insläppta på 30 minuter. Gediget försvarsspel med andra ord och en Ilya Zemlyanski i storform.

Sala är ramstarkt i försvaret denna kväll och framåt så är klasser bättre än Bålsta. 6-4 efter 20 minuter blir till 11-6 i halvtid.

Och i början av andra kommer rycket som blir matchavgörande efter 10 minuters spel har Sala 19-9! Matchen är körd i praktiken. Sala kan spela på säkerhet med långa anfall och Bålsta måste stressa. Alla 10 utespelare förtjänar mer än godkänt. Den som sticker ut lite extra denna kväll är Mathias Hedlund. Han gör sin bästa match sedan återkomsten till moderföreningen. Briljanta passningar aviga skott och knorrar avlöser varandra. Och målvaktsmatchen vinner som sagt Ilya Zemlyanski överlägset. Många häftiga räddningar på framförallt närskott river ner applåder från den medresta klacken. Nästa match blir en tidig seriefinal mot ärkerivalen Avesta.

Det blir något att se fram mot för alla handbollsvänner…

Målgörare: Mathias Hedlund och Erik Nykvist 4, Alexander Dujlo, Jesper Olsson och Anton Sörman 3, Pether Jansvik och Jakob Bäckström 2, Tomas Kjellin, Antonio Ljevar malm och Marcus Johansson 1