En trio som bidrog starkt till segern mot Upsala IF. Från vänster: Rasmus Svensson, Daniel Strömberg och Mathias From.

Sala HF tillbaka i vinnarspåret!

Sala HF – Upsala IF 32-29 (14-14)

(Ja det här laget stavar sitt föreningsnamn med ett ”p”)

Efter att gått på en riktig mina mot Arlanda förra omgången så var revanschlusten stor idag i Salalägret. Ett mycket taggat Sala gör entré Efter 30 sekunder nyper Rasmus Svensson bollen av motståndarna och kontrar in 1-0 En viktig signal till laget att idag är vi på tårna och ska sälja oss väldigt dyrt! Lagen följs åt hela halvleken. En debutant visar framfötterna, Henrik Espenäs fostrad i handbollsmetropolen Eskilstuna (sa ryktet på läktaren). En snabb och spänstig vänstersexa som kontrar in både 6-6 och 7-6. Sala leder ibland med 2 bollar, men får inte riktigt träff i försvarsspelet. Upsala hittar in till sin linje som oftast och kantmålen rasar också in i hemmaburen.

Halvtidsresultatet 14-14 får väl ändå anses som rättvist. Men det känns som att Sala har något på gång och det ska också visa sig i andra halvlek. Sala trampar ner gasen och trycker rejält i uppspelen och bakåt spikar den väldige Daniel Strömberg igen fullständigt. Sala gör 4-0 på första 5` i andra. När Niklas Lindström smeker in 18-14 så ska det visa sig att Upsala inte repar sig efter detta.

Ett långt uppehåll i matchen tyvärr då en bortaspelare fick axeln ur led Men när spelet återuppstods så känns det som att Sala kontrollerar de ca. 20 minuter som är kvar. Lite surt och grinigt med en del hårda tag karaktäriserar också andra halvleken. Men Sala vinner rättvist och är fortfarande obesegrade i hemmaborgen i division 3!

Upsala IF som innan dagens match var obesegrade fick vända hemåt med 0 poäng denna lördagseftermiddag. Bra tryck på från publiken som också var rätt många idag. Tycker detta vara en riktig lagseger. Alla bidrog med en härlig inställning och knuten näve i fickan. Men visst Daniel i kassen går inte att undgå att lyfta fram. Mathias From som är så där lagom tjurig och bestämd idag. Kommer ihåg att han när Upsala letade sista halmstrået först delar ut en propp, sedan snor åt sig bollen och studsar över hela planen och dunkar in lädret. Rasmus Svenssons linjekapacitet vet vi nu om, han underströk detta idag igen. Och sedan också roligt med ett nyförvärv som skickar in 4 baljor. Mer kommer det att komma var så säkra Erik Nykvist tumskruvar i 3 idag och verkar vara på gång… Tycker dock ändå att det var kollektivet som levererade poängen idag

Mathias F 6, Rasmus, Niklas 5, Henrik 4, Oliver och Erik 3, Alex, Anton 2, Jakob, Mathias H 1

Mats ”Pille” Nyberg

Aktuellt