En trio som bjöd på målkalas idag. Oliver Dujlo 10, Viktor Ahlm Hemlin 5 och Mattias From 9.

Sala HF:s herrlag hade tidig julfest i hemmaborgen!

Söndag och tredje advent, ja då passade Sala HF på att bjuda på ett riktigt julkalas!

Förvänta er aggressivt försvarsspel och tryck i uppspelen skulle jag tro att det stod på inbjudningskorten till Upplands Tuna.

Och visst skulle det bli en sprakande fest. Kaptenstomten Tomas Kjellin och hans 13 nissar bjuder på målfest som sällan skådats.

Oliver Duljo inleder, sedan kollar Niklas Lindström om nätmaskorna i klykan fortfarande håller. Sedan provskjuter Viktor en gång och ställer insiktet.

Sedan bjuder han på 4 snabba raketer, 7-1 Sedan smäller det igen och igen och igen 15-2 efter 17 minuter!! ”Jajje” Larsson därbak i målet har också en bra advent.

Många kalasräddningar denna afton på hans CV. Sala fortsätter att trumma på, ökar takten ytterligare. Kantnissarna firar också i afton. Elias, Jesper, Erik, Sartip och Albin delar ut hårda paket i form av strutar. Albin Röman som praktiserar på höger 6 denna afton och bjuder på ett par X-krokar à la Erik.

På 9 meter står det kanonjärer i form av firma Duljo/From och skjuter lite tyngre pjäser så att säga.

I halvtid leder Sala med , hör och häpna 24-7! Skulle kunna vara ett slutresultat ju. Mot ett Upplands Tuna som de mycket knappt slog med 2 bollar förra helgen.

I andra halvlek så kommer Ilya Zemlyanski in i målet Han skulle visa sig få en räddningsprocent på 63 % denna afton, inte illa! Sala tappar lite grann i koncentration med fullt förståeligt givetvis men Salas linjetomtar vaknar till liv. Peppe är hal som en ål och vrider runt snabbare än på många år. Tomtefar Kjellin fångar höga inspel med snö på bollarna.

Uppspelen är fortfarande snabba och många, vilket resulterar att Sala vinner andra halvlek med 19-8 och totalt med 43-15.

 Med detta så får Sala gå på julledigt i serietopp en poäng före Bålsta som dock har en match mindre spelad. Ledarstaben From/Wallin/Johansson kan nog räkna med flera festliga tillställningar under vårsäsongen. I alla fall om spelglädjen är på topp hos adepterna som denna kväll.

Sala HF – Upplands Tuna 43-15 (24-7)

Målgörare: Oliver Dujlo 10, Mattias From 9, Viktor Ahlm Hemlin 5, Niklas Lindström, Pether Jansvik, Erik Nykvist och Tomas Kjellin 3, Elias Zaguri, Albin Röman och Sartip Massoudi 2, Jesper Olsson 1.

Aktuellt