Denna trio bidrog starkt till segern mot Upplands Tuna. Alex Dujlo, Anton Sörman och Oliver Dujlo. Tillsammans stod de för arton av målen.

Herrarna körde över Upplands Tuna

Som väntat hade inte Sala HF några problem att besegra gästande UTIK på lördagseftermiddagen. Sala som för första gången i höst kunde mönstra en stark uppställning. En uppställning med en bra mix av rutin och ungdomlig fart. Säsongsdebut också för Viktor Ahlm-Hemlin. Viktor som varit Salas och kanske seriens bästa spelare de sista åren, och Viktor visade att han med lite mer matchtempo fortfarande håller samma höga klass.

Sala tog kommandot direkt i matchen 7-3 efter 10 minuter och 15-9 efter 23 minuter. Och redan då efter ca. 15 minuter känns det som att det är klart och Sala går ner sig i tempo och börja spela svårt och omständigt.

16 -12 i halvtid. I pausen bestämmer sig Sala för att skruva upp tempo i andra igen. Spela enkelt och köra sina kombinationer.

Första kvarten i andra är riktigt bra, Sala rycker till 10 målsledning och sedan spelas bara matchen av. UTIK tilläts krypa ett par mål närmare. 34-26 skrivs det i historieböckerna. En dag på jobbet för Sala HFs herrlag.

De som kanske sticker ut idag är bröderna Dujlo och Anton Sörman. Kul också att se Jakob Bäckström göra 3 snabba mål i början på andra halvlek.

Försvarsinsatsen saknade väl lite att önska idag. För många händer i fickorna och plattfötter periodvis, och det kommer att komma matcher längre fram som kommer att bli rejält mycket tuffare och då krävs att Sala kommer upp några nivåer till.

Kapaciteten finns helt klart i laget att blanda sig i serietoppen…

Sala HF – Uppland Tuna IK 34-26 (16-12)

Målgörare: Anton Sörman 7,  Alex Dujlo 6, Oliver Dujlo 5, Viktor Ahlm-Hemlin och Erik Nykvist 4, Jakob Bäckström 3, Jesper Olsson och Tomas Kjellin 2 och Johannes Melin 1.

Aktuellt