Herrarna utan poäng mot Avesta/Brovallen

Bortamatch på lördagen mot hemmastarka Avesta. Och som vanligt tyvärr på bortamatcherna lite tunt i laguppställningen. Men några överraskningar fanns på planen. Oliver Duljo, Salas hemvändande 16-åring och förr så duktige Jonas Spårebo gjorde comeback.

Ska sägas direkt att detta blev en förstklassig handbollsmatch från båda lagen. Starkt försvarsspel och 2 mycket duktiga målvakter.

Matchen inleds med mycket energi. Tuffa närkamper och rivigt försvarsspel. För att göra mål krävs både mod och kraft.  Med andra ord ”Sport på riktigt” när den är som bäst. Den som håller i taktpinnen för Salas del är som vi hoppats, Jonas Spårebo. Visst är han lite ”ringrostig”, men han visar klass.

Även drygt 20 år yngre Oliver Duljo visar varför han är en av de mest lovande 16-åringarna i vår region. Lagen följs åt i målprotokollet men tyvärr är det Avesta som nästan hela tiden är i ledning, Sala får jaga och är uppe jämsides ett par gånger i första halvlek. I halvtid leder Avesta med 2 bollar. Men i halvtid känns det som Sala mycket väl skulle kunna vinna denna match.Lagen är jämnbra. Och vi har haft lite oflyt med avsluten och utvisningar. Med en kvart kvar så kämpar Sala sig upp till 13-13. Ilya Zemlyanski är fullständigt lysande mellan stolparna, varvar straffräddningar och frilägesräddningar på löpande  band. Men så kommer ett par 2 minuters utvisningar väldigt olämpligt tyvärr. Ny uppförsbacke då

Avesta går ifrån med 2 mål. 2 mål som vid slutsignalen är 3 mål, 19-16.

Som sagt tidigare så har Sala ett mycket intressant mix i år. Rutin finns i laget och de unga lovande spelarna trycker på underifrån. Denna match var en riktigt, riktigt bra division 4 match mellan 2 starka lag.

Försvarsspelet och målvaktspel som sagt mycket bra. Däremot så finns det mer att plocka ut när det gäller anfallsspel och avslut.

Hela laget får godkänt. Ilya redan nämnd likaså Jonas Spårebo och Oliver Dujlo. Jakob Bäckström gör också en riktigt bra match och verkar trivas när det blir lite ”hett” på planen.

Målen: Jakob Bäckström 4, Erik Nykvist och Anton Sörman 3, Jonas Spårebo och Oliver Dujlo 2, Mathias Hedlund och Pether Jansvik 1

Aktuellt