Herrarna säkrade andraplatsen!

Jacob Bäckström gjorde fem av målen då Sala HF säkrade andraplatsen i serien. Foto: Lasse Röman

Sala HF kunde på lördagen enkelt slå tillbaka Upplands Tuna IK på bortaplan och säkra andraplatsen i serien! Segern kom att skrivas till 34-25 efter 12-7 i halvtid.  Sala var taggade att avsluta serien på ett bra sätt. Redan från start tog

Sala kommandot. UTIK var ifatt ett par gånger vid 2-2 och 10-10 sedan trampade Sala på gasen och då hängde inte hemmalaget med alls. Ett ryck sista 10 minuterna i första halvlek och ett till första 10´ i andra sen var det klart. Sala kunde fullständigt rättvist spela av matchen.

Detta var ett UTIK som nyligen besegrade serievinnarna Film i ett hett derby. Men mot Sala var de idag chanslösa.

När Sala spelar sin handboll, ja då är vi svårslagna. Stabilt försvarsspel, Ilya trygg i målet och snabba uppspel med tryck i andravågen.

Visst missar vi lite lägen ibland men vi kommer till bra avslut och vi kommer till många avslut!

Svårt att peka ut några speciella spelare idag, alla får godkänt. Men lite läckra inspel från rutinerade Mathias Hedlund sticker ut.

Anton Sörmans andra halvlek likaså då han bombade in sina avslut. Där har Sala ett sparkapital som heter duga i många år framåt. En spelare som kan ta avslut från 9-10 meter är bra att ha tillgång till.

Sala hamnar alltså på andraplats i serien, den bästa placeringen på flera år och med en målskillnad på +85, är riktigt bra.

Och i efterhand kan konstateras att det hade det räckt att spöa Film borta under vårsäsongen så skulle det blivit serieseger…

Nu återstår bara Linkan Cup som avgörs 9 April i Idrottshallen för denna säsong. Och Sala har då också att spela för att förbli obesegrade i hemmaborgen en hel säsong!

Målskyttar:  Anton Sörman 7, Alex Dujlo 6, Jesper Olsson och Jacob Bäckström 5, Mathias Hedlund 4, Erik Nykvist 3, Tomas Kjellin och Pether Jansvik 2.

Aktuellt