Herrarna vann övertygande över Bålsta

Sala HFs herrar vann dagens hemmamatch mot Bålsta IF. Siffrorna skrevs till 22-15.

De två starkaste korten idag var målvakten Ilya Zemlyanski och Alexander Dujlo.

Coach Pille tycker till om matchen:

Sala HF- Bålsta 22-15 (12-4)

Lördag eftermiddag i Idrottshallen och hemmapremiär, i en hall där SHF sällan släpper ifrån sig poäng. Och så blev fallet även i lördags. När Sala skruvade upp farten sista kvarten i första halvlek , ja då hade Bålsta inget att komma med. Lägg därtill att försvarsspelet i första halvlek var ”snuskigt” bra.

Och när försvarsspelet är så där bra, ja då är alltid Ilya Zemlyanski så där inspirerad och säker som bara han kan vara. 3-1 efter 10 minuter, 7-3 efter 20 minuter och 12-4 efter 30 minuter och matchen var givetvis avgjord!

Alla spelarna fantastiskt bra bakåt och det som sticker ut är Jesper Anderssons defensiva styrka. Äntligen använder han sin starka fysik på rätt sätt. Lagom hårt, lagom fult och släpper i rätt läge gör att det är tvärstopp och gör ont för motståndarna.

Framåt så varvar Sala fortfarande vin med vatten. Men som sagt en riktigt bra kvart i första halvlek. Där emellan mycket bortslängt och hafsigt. Men när killarna bestämmer sig och går 100% ja då är det lysande. Bäst i dag framåt var nog Alex Duljo som periodvis skördade stora framgångar med sina aviga stegisättningar och rappa skott.

Sala HF har något rikt bra på gång igen, för flera unga spelare har återvänt till moderklubben. De ”gamla” vaknar till och mixen är intressant. Snart gör Oliver Duljo comeback, snart kommer Viktor Ahlm-Hemlin att göra säsongsdebut, snart har Tomas Kjellins brutna finger vara läkt…

Och framförallt så har Sala en ung och inspirerad tränare (som samtidigt ”rehabar” sin skadade axel), Anton Hagman!

Sala HF går en intressant höst till mötes med andra ord.

Målgörare: Alex Dujlo 5, Anton Sörman 4, Erik Nykvist 3, Jesper Olsson, Jakob Bäckström och Mathias Hedlund 2, Jesper Andersson, Pether Jansvik, Johannes Melin och Aron Olsson 1