Jacob Bäckström, Daniel Strömberg och Mathias From bidrog starkt till segern mot Vallentuna.

Sala HF kämpar ner serieledarna i hemmaborgen!

Hemmalaget startar matchen trevande. Känns som att respekten för serieledande Vallentuna är stor. Tror att överkörning borta i höstas sitter i bakhuvudena på de röda. Bortalaget trummar på och endast en storspelande Danne i målet håller ner siffrorna. Men så vaknar Sala till, Anton Sörman visar vägen med 2 raka mål till 3-3.

Sedan följs lagen åt fram till 9-9. Jacke Bäckström som vaknat på rätt sida idag drar då dit en straff. Det blir signalen för Salas bästa period i matchen. När sedan samme Jacke drar dit nästa straff, ja då leder Sala med 13-9! Att sedan VHK får lite kontakt innan halvtidsvilan ska de vara glada för. För denna halvlek tillhör Sala HF, med en stor storspelande keeper i form av Danne Strömberg. 15-13 lyser det på scoreboarden.

Andra halvan drar igång med lägre tempo och Sala agerar trögt. Förutom målvakts Danne så är det bara Mattis From som står starka. Av Salas första 5 mål i andra så gör Mathias 4! Men Vallentuna har inte gett upp på långa vägar. De äter sig sakta ifatt och plötsligt är det 20-20. Nu är det spännande värre Danne frilägesräddar, Höken tokknorrar och Rasmus skickar iväg några linjerökare.

24-lika med 4 minuter kvar. Vem om inte Jacob Bäckström drar dit ytterligare en straff. Vallentuna kvitterar. Och vem, om inte Mathias From bombar in 26-25. Och vem om inte Daniel Strömberg ansiktsräddar ett friläge. Vallentuna stjäl bollen med ett fåtal sekunder kvar, skottet är på väg mot maskorna. Men slutsignalen ljuder och alla poäng stannar i Sala!

Klassisk kämpaseger idag. Kanske inte alla gånger så vackert, men effektivt. Tycker att alla spelare och ledare ska ha en stor eloge för dagens match och fortfarande är vi obesegrade hemma denna seriesäsong!

Sala HF – Vallentuna HK 26-25 ( 15-13)

Målen: Mattis 7, Jacke och Niklas 4, Rasmus 3, Höken, Sörman och Erik 2, Alex och Kapten Kjellin 1