Våra röda krigare vägrar sträcka vapen i hemmaborgen!

Sala idrottshall lördag 14 december, Salas stolthet har utlovat revansch för förra veckan torsk i Dalom mot Ludvikas masar. Men det känns inte bra inledningsvis. Saknaden efter torrt krut från 9 meter är stor Bara Niklas på H6 hittar rätt framåt. Och bakåt så stormar masarna fram mot vår högerflanken gång på gång. 2-6 och 4 -10 är sifferkombinationer som inte känns bra i magen. Sala samlar dock ihop styrkorna Kastar in Danne i buren, böjer ner huvudena och kör. Rasmus Svensson, Salas kanske bästa försvarspjäs placeras som H2 i försvaret och bröderna Dujlo lovas cevapcicis på kommande julbord. Nu händer det grejer. Oliver dunkar in en straff till 11-13. Sala går för kvittering i slutet på 1:a men några mindre lyckade avslut och lite slarv och vips är LHF i ledning med 3 när det ska pausas. Niklas Lindström har fått kliva av med stukad fot sista 10 minuterna i 1:a. Inte bra, inte bra. Men det känns ändå som att Sala har något gång.

Andra akten inleds med straff och 2 minuter 6-5 för Sala och efter 2.53 så kullagrar Sörman in 15-15. Sala har inlett i rasande takt och Ludvika måste hålla i hatten för att inte blåsas av banan. Larsson i kassen gör patenterat ”jajjekryss” och den månghövdade publiken är i extas. Dock kommer ytterligare en jobspost för hemmalaget. Rasmus Svensson tvingas slänga in handduken efter som jag tror en stukning. Men Niklas Lindström är tillbaka på planen och det med besked. Han dominerar från sin högerkant och Ludvikas keeper har inget mordvapen när Niklas variera sina avslut i både närmaste och bortre, både hårt och flipp. Men Ludvika har kommandot i matchen 17-20, 20-23 och 21-24. Sala sliter något kopiöst och här kommer chansen. Ludvikas målvakt går ut på en Salakontring men missbedömer och åker på ett rött kort. Straff, 2 minuter och en ouppvärmd målvakt. Sala går ifatt till 24-24! Stämningen i hallen är på kokpunkten. Samma tryck som i fornstora dagar. Danne äter upp skyttarna, och framåt fortsätter Niklas sin show med att göra 25-24 och även 26-25 med typ 10 sekunder kvar. Ludvika får dock sista ordet och kan dra dit kvitteringen med 2-3 sekunder kvar.

Med lite perspektiv så var det kanske rättvist ändå även om det var snubblande nära en seger. Men å andra sidan så hade Sala i princip fått jaga hela matchen. Sala kan klämma stolthet med hel höstsäsong utan hemmaförlust Och detta som nykomlingar i division 3. Nu finns det lite skador som ska läkas under speluppehållet. Lite detaljer att slipa på Kul att Emil Andersson gjorde årsdebut i dag. En tung försvarspjäs ryktas vara på väg tillbaka till moderklubben. Ja coach From kan nog äta sin julskinka och dricka sin julmust och se med tillförsikt på vårsäsongen 2020 och känna stolthet tillsammans med laget för va de presterat 2019.

Tycker att hela laget ska ha beröm för väl genomförd match. En kämpaglöd som var imponerande. Men visst är det svårt att inte nämna Niklas Lindström och Dojjorna.

Målen: Niklas 9, Oliver 7, Alex 5, Höken och Sörman 2, Rasmus 1

Sala HF – Ludvika HF 26-26 (12-15)