Två starka kort (Alex Dujlo och Erik Ejik Nyquist), i dagens match. Men det blev första förlusten i hemmaborgen denna säsong mot Arlanda, 19-34 (9-16).

Sala HF kraschade mot Arlanda

Salas möjlighet till en tredjeplats och därmed kval till 2:an försvann förra helgen. Detta efter torsk i Uppsala. Så det som stod på spel idag var framförallt förlustnollan i hemmastatistiken. Skulle nykomlingen Sala kunna gå igenom serien utan att förlora hemma? Svaret är nej!
Det syntes direkt i början av matchen att Sala inte var lika påslaget som vanligt. Visst saknas Rasmus Svensson och en skadad Mathias From. Men det är svar nog…

Efter 8 minuter står det 2-5 som efter 14 minuter blir 2-8. Visst gör Alex Dujlo 2 snabba här och reducerar till 4-8, men Salas spel är ängsligt och stereotypt. Attackerna kommer individuellt och är lättfångat av ett för dagen stabilt Arlanda.

Målvakts-Danne sätter sig själv på bänken. Sala försöker spela med 7 utespelare för att få fart framåt, men nej det blir inte tillräckligt bra framåt för att störa Arlanda.

Arlanda glider ifrån och i paus visar siffrorna 9-16 och tåget har tyvärr gått för Salas del denna lördagseftermiddag. Detta trots att Ilya Zemlyanski i hemmaburen gör en okey match när han får speltid. Andra halvlek blir avslagen och en transportsträcka. Sala är numret mindre idag och får till sist stryk med 15 mål.

Nya tag behövs till nästa helg då serieledande Vassunda står på menyn hemma i borgen…

Sala HF – Arlanda HK (9-16) 19-34

Målen: Alex Dujlo 5, Erik Nykvist 4, Oliver Dujlo 3, Niklas Lindström och Jesper Eklund 2, Anton Sörman och Alexander Lindgren 1