Seriespel pausas fram till jul

Allt ordinarie seriespel för ungdoms-, herr- och damlag pausas fram till julveckan. Det är konsekvenser av beslut som idag har fattats av Svenska Handbollförbundet (SHF).

 Sedan de första besluten om lokala restriktioner kom den 20 oktober har SHF löpande anpassat sin tävlingsverksamhet för att möta de nya begränsningar som införts i spåren av coronapandemin. Den senaste tiden har det dock blivit alltmer tydligt att ett större beslut krävs.

– Utvecklingen i samhället går åt fel håll och vi har kommit fram till att det är dags att ta ett mer långsiktigt beslut. Genom att göra det hoppas vi skapa tydlighet och lugn för spelare, ledare, föreningar och distriktsförbund, säger SHF:s generalsekreterare Robert Wedberg.

SHF har idag fattat följande beslut:

  • 2020-11-18 – 2020-12-22: alla seriematcher för seniorer från division 1 och nedåt skjuts upp.
  • 2020-11-18 – 2020-12-22: alla seriematcher för barn och ungdomar skjuts upp eller ställs in (varje SDF avgör själv om matcher skjuts upp eller ställs in).

*************************

För Sala HF (och alla andra klubbar) innebär detta att inga flera matcher kommer spelas under 2020, hur det blir efter årsskiftet får vi återkomma med när vi får uppdaterad information. 

Ungdomslaget kommer fortsätta träna så länge vi får. Herr- och damlaget får träna individuellt så att man är redo när säsongen drar igång igen. 

Motivera varandra framöver, vi vill att alla håller igång och är med när när situationen i samhället tillåter gemensam träning och matcher. 

Sala HF kommer såklart att följa dom riktlinjer och bestämmelser som myndigheterna sätter – och vi kommer informera om ändringar så snart vi kan. 

Ta hand om varandra, vi skall tillsammans ta oss genom denna utmanande tid och så kommer vi starkare tillbaka. 

Med vänlig hälsning,

Styrelsen genom Morten Mårvad 

Aktuellt